Equi-Statera Osteopathie
Osteopathie voor paard & hond

Osteopathie voor paard & hond

Osteopathie voor paard & hond

Een osteopathie behandeling zorgt dat de balans in het lichaam weer kan herstellen. Ook levert het een positieve bijdrage aan het verbeteren van het immuunsysteem en worden blokkades opgeheven.

Als je meer informatie echt wil lezen over osteopathie dan kan je dat hier vinden.

Tijdens een osteopathie behandeling maak ik gebruik van diverse technieken zoals cranio sacraal, bindweefsel technieken, manipulaties, massage technieken en energie helende technieken. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel en op voorhand kan er ook niet gezegd worden welke technieken toegepast worden.

De behandeling begint altijd met het afnemen van een anamnese waarbij ik een eerste beeld kan vormen. Vervolgens wil ik het paard (of hond) zien lopen om te zien of er beperkingen zijn in de beweging. Vervolgens ga ik het lichaam navoelen om te bepalen waar er mogelijke blokkades zitten of warmte verschillen, die ik daarna kan nameten met de lecher antenne en kan bepalen of ik eventuele warme plekken wel of niet mag behandelen. Zo kan het voorkomen dat ik de gehele behandeling moet staken en je moet doorsturen naar een dierenarts, maar het kan ook zijn dat ik een infectie meet in het lijf waarbij ik niet in dat gebied mag behandelen maar wel op andere delen van het lijf.
Wanneer ik mijn meting heb gedaan start ik met de behandeling.

De eerste behandeling duurt vaak 90 minuten en vervolg behandelingen duren meestel 45-75 minuten. Daarna is het fijn om soms nog even te wandelen met je dier, maar dit is niet in alle gevallen direct nodig na de behandeling.
Na de behandeling kan het voorkomen dat er sprake is van spierpijn en stijfheid. De compensaties zijn na een behandeling weg en het dier moet opnieuw de balans vinden. Houdt hier dus rekening mee, dit is volkomen normaal. Tevens is het belangrijk om na de behandeling een aantal dagen rust in te bouwen om je paard of hond de tijd te geven om de balans weer te herstellen, je zet immers veel systemen in het lijf aan het werk. Wel is het advies om iedere dag minimaal 2x 10 minuten te wandelen om te zorgen dat afvalstoffen op gang worden gebracht en doorbloeding wordt gestimuleerd. Na een aantal dagen rust kan er weer rustig opgebouwd worden.

OAA controleren op blokkades
Ook veulens zijn bij mij welkom voor een behandeling
× Hoe kan ik je helpen?