Equi-Statera Osteopathie
Lecher Antenne

Lecher Antenne

Lecher Antenne

Tijdens de behandelingen die ik geef, werk ik vaak met de Lecher Antenne. Dit is een meetinstrument wat veelal in de natuurgeneeskunde gebruikt wordt. Het is een instrument wat informatie verzameld via de Therahertz frequentie en hiermee kan je de vitaliteit van de organen en weefsels meten, maar je kan hier ook bijvoorbeeld blokkades in het lijf mee opsporen. In totaal kunnen er wel tot 3500 frequenties met de lecher antenne gemeten worden. 

De Lecher Antenne is vernoemd naar de Duitse fysicus Ernst Lecher wie in 1890 als eerste de snelheid van electromagnetische golven onderzocht. De antenne zelf is echter ontwormen door natuurkundige R. Schneider. De Lecher Antenne bestaat uit een lecherlijn van twee evenwijdige geleiders voor het meten van golflengte van hoogfrequente elektrische signalen en resonantie. De antenne bestaat in feite uit twee evenredige staafjes die aan één zijde zijn aangesloten op een hoogfrequente spanningsbron en aan de andere zijde zijn kortgesloten. Dit klinkt allemaal vrij ingewikkeld maar je kan het nu vergelijken met bijvoorbeeld een televisiekabel waarmee de signalen van de kabelaansluiting naar de televisie gestuurd worden.

Wanneer het immuunsysteem bijvoorbeeld geblokkeerd is, dan kan er wel een osteopathie behandeling gegeven worden, maar dat heeft dan vaak niet het gewenste effect, omdat er eerst aandacht moet gaan naar het immuunsysteem om dat goed te krijgen. Dat wil niet zeggen dat een osteopathie behandeling daar geen positieve bijdrage aan kan leveren, maar dit kan in sommige gevallen dan niet voldoende zijn.

Bij blokkades in het lichaam kan er ook gemeten worden wat voor soort blokkade het is. Dit is voor mij als osteopaat erg handig, om efficiënter mijn behandelingen in te richten. Zo kan er gecontroleerd worden om wat voor soort blokkade het gaat. Denkend aan een fysieke blokkade, viscerale blokkade (organen) of mentale/energetische blokkade.

Naast het immuunsysteem en de blokkades kunnen er veel andere dingen gemeten worden. Een ander belangrijke frequentie die ik meeneem tijdens de behandeling is het meten op infecties in het lijf. Op het moment dat je als osteopaat een wervel manipuleert en hier zit een infectie onder, kan dit tot resultaat leiden dat de infectie verder wordt verspreid in het lichaam. In zo’n geval is het dus eerst zaak om de infectie op te lossen, voordat bijvoorbeeld de wervel recht gezet kan worden.

Bij het meten van de verschillende frequenties kan er ook het voerbeleid meegenomen worden. In sommige gevallen draagt bijvoorbeeld het voerbeleid (denkend aan kuil of brok met te hoge suikers) eraan mee dat het immuunsysteem niet goed functioneert. Zo moet de lever harder werken om afvalstoffen af te voeren en zal het lichaam ondersteund moeten worden met een supplement. Ik maak uitsluitend gebruik van supplementen die zacht zijn voor het lijf maar die wel het gewenste effect hebben. 

Tijdens het werken met de lecher antenne maak ik onder andere gebruik van de volgende merken bij het inzetten van supplementen:

– Phytonics

– Puur

– De Groene Os

– Heel BV

– Schussler Celzouten

– Bach remedies

Het inzetten van de lecher antenne neemt niet het werk van een natuurgeneeskunde weg! Een natuurgeneeskundige of homeopaat kan veel dieper op de lagen intunen dan dat ik dat kan in combinatie met een osteopathie of cranio sacraal behandeling. Ik zorg dat een aantal randvoorwaarden worden gecontroleerd die van belang zijn voor een osteopathische behandeling, maar ieder paard kan in mijn optiek met enige regelmaat een natuurgeneeskundige of homeopaat gebruiken om bepaalde processen in het lijf te optimaliseren. 

Graag verwijs ik je dan naar mijn collega Judith Adriaanse van J&A natuurlijke gezondheidszorg. 

lecheraantenne.jpg
Uitmeten met de lecher antenne
Met de lecher antenne kan ik niet alleen supplementen uitmeten maar ook voer
× Hoe kan ik je helpen?