Equi-Statera Osteopathie
Kinesiology taping

Kinesiology taping

Kinesiology taping

Kinesiology taping wordt alleen in combinatie met een osteopathie of cranio sacraal behandeling toegepast. Kinesiology taping wordt ook wel medical taping genoemd waarbij er elastische tape op de huid wordt geplakt. Door de elastische tape te gebruiken creëer je een liftend effect van de huid. Er ontstaat ruimte in de onderliggende weefsels en het stimuleert de bloedsomloop. Ook kan het pijn verminderen doordat er minder druk op de desbetreffende plek ontstaat.

Doordat de huid dus iets opgetild wordt, bevordert dit de doorbloeding maar ook stimuleer je hiermee het lymfesysteem en draagt het bij aan het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Na een behandeling kan er dus voor taping gekozen worden als er bijvoorbeeld nog teveel spanning in de onderhals zit of om de rug verder te helpen ontspannen.

Hoelang de tape mag blijven zitten is afhankelijk van de klacht en de plek. Dit kan variëren van een paar uur tot een aantal dagen.

Kinesiology taping kan onder andere helpen bij:

  • het bevorderen van de bloedsomloop en het lymfesysteem
  • pijnverlichtend
  • het bevorderen van het zelfherstellend vermogen, zeker na een behandeling
  • het bindweefsel (fasciae) krijgt ruimte om te herstellen
  • helpt bij compensaties in het lichaam
  • ondersteund bij blessures of wonden (littekenweefsel)
  • herstellen van hoefbevangenheid

Wanneer je het gevoel hebt dat je paard behoefte heeft aan taping, dan is het belangrijk dat je paard zo schoon mogelijk is maar er mag absoluut geen glans/vacht spray toegepast worden voor het tapen. Dit zorgt namelijk voor te gladde vacht omdat er een laagje op de haren blijft zitten, wat ervoor zorgt dat het tape niet goed blijft zitten. Ook kan taping niet toegepast worden als je paard nat is.

Voor het tapen van veulens om een correcte beenstand te bevorderen, adviseer ik je graag om contact op te nemen met een collega.

Bij hoefbevangenheid kan taping pijnverlichtend werken en de bloedsomloop stimuleren
Tapen van de rug en bekken
× Hoe kan ik je helpen?