Equi-Statera Osteopathie
Cranio Sacraal behandeling

Cranio Sacraal behandeling

Cranio Sacraal behandeling

Een cranio sacraal behandeling zorgt dat de balans in het lichaam weer kan herstellen. Ook kan het een mooie bijdrage leveren aan het verbeteren van het immuunsysteem en in tijden van stress of na bezoek van de tandarts.

Als je meer informatie echt wil lezen over cranio sacraal dan kan je dat hier vinden.

Tijdens een cranio sacraal behandeling maak ik gebruik van zachte technieken en wordt verbinding gemaakt met het cranio sacrale systeem in het lijf. De behandeling van het hoofd is tijdens een cranio sacraal behandeling een belangrijk aspect. Het hoofd bestaat namelijk uit veel kleine botten die allemaal afzonderlijk kunnen bewegen. Wanneer er druk ontstaat op het hoofd (denk aan hoofd stoten e.d.) kan het zo zijn dat dit een beperking oplevert op de beweeglijkheid van de botten. Het gevolg is dat het zenuwen kan blokkeren en dit kan gevolgen hebben voor de rest van het lichaam.

De behandeling begint altijd met het afnemen van een anamnese waarbij ik een eerste beeld kan vormen. Vervolgens wil ik het paard (of hond) zien lopen om te zien of er beperkingen zijn in de beweging. Vervolgens ga ik het lichaam navoelen om te bepalen waar er mogelijke blokkades zitten of warmte verschillen, die ik daarna kan nameten met de lecher antenne en kan bepalen of ik eventuele warme plekken wel of niet mag behandelen. Zo kan het voorkomen dat ik de gehele behandeling moet staken en je moet doorsturen naar een dierenarts, maar het kan ook zijn dat ik een infectie meet in het lijf waarbij ik niet in dat gebied mag behandelen maar wel op andere delen van het lijf.
Wanneer ik mijn meting heb gedaan start ik met de behandeling.

De eerste behandeling duurt vaak 90 minuten en vervolg behandelingen duren meestel 45-75 minuten. Daarna is het fijn om soms nog even te wandelen met je dier, maar dit is niet in alle gevallen direct nodig na de behandeling.
Ook bij een cranio sacraal behandeling kan er een aantal dagen sprake zijn van spierpijn en stijfheid. Het is niet zo dat dit niet gebeurd wanneer er gebruik wordt gemaakt van alleen zachte technieken. Houdt hier dus rekening mee. Tevens is het belangrijk om na de behandeling een aantal dagen rust in te bouwen om je paard of hond de tijd te geven om de balans weer te herstellen, je zet immers veel systemen in het lijf aan het werk.

Cranio Sacraal paarden
Zo fijn om te zien hoe paarden trauma’s loslaten in het lijf en weer ontspannen kunnen bewegen
Soms zet ik ook edelstenen in bij een behandeling
× Hoe kan ik je helpen?